Al Khelaifi qëndron pas ofertës së Katarit për Man United? Në Premier duan të hetojnë!

9 Qershor 2023
19:23
Telesport
back button

Në orët në vijim priten lajme të mëdha në Manchester United. Në vend që të shpallë kompaninë angleze, është në fakt fondi i Katarit, i drejtuar nga Sheikh Jassim bin Hamad al-Thani, i cili të mërkurën formuloi ofertën e tij të pestë dhe të fundit për blerjen e 100% të aksioneve të Djajve të Kuq.

Sipas raporteve të mediave britanike, masa e presidentit të Bankës Islamike të Katarit, një prej bankave më të rëndësishme në vend, synon të ndryshojë fatin e marrëveshjes, e cila i jep blerësit tjetër kryesor, Sir Jim Ratcliffe, një avantazh të qartë.

Dallimi midis dy ofertave bazohet në një çështje kontrolli. Në fakt, shehu do të merrte të gjitha aksionet, ndërsa themeluesi i Ineos do t’u linte disa aksione gjashtë anëtarëve të familjes Glazer, pronarëve aktualë, të cilët nuk duan të shkëputen plotësisht nga klubi i blerë në 2003.

Oferta e pestë nga sheiku, e cila tashmë i është paraqitur Glazers dhe Raine Group, këshilltar i marrëveshjes, do të ishte më i lartë se 5 miliardë paund (5.8 miliardë euro me kursin aktual të këmbimit) të paraqitura muajt e fundit. Nga ana tjetër, fondi i garantuar prej 1 miliardë lekësh për përmirësimet që do të bëhen në të gjithë infrastrukturën e klubit nuk duhet hequr apo rregulluar. Shehu pret një përgjigje deri të premten. Nëse kjo nuk arrin ose refuzohet nga Glazers, fondi i Katarit do të tërhiqej nga negociatat.

Strategjia e pritjes së familjes pronare të United ka bërë që shumë ofertues të tjerë të tërhiqen nga negociatat, të hapura nga një deklaratë e dëshirës për të shitur aksionet e tyre të të njëjtëve pronarë nëntorin e kaluar.

Ratcliffe dyshohet se ka eliminuar konkurrencën nga Katari me një ofertë që lejon dy anëtarët e familjes Glazer në bord, Joel dhe Avram, të mbajnë vendet e tyre me aksionet e tyre përkatëse. Së fundi, javët e fundit do të kishte zëra se edhe katër vëllezërit e tjerë do të donin të mos largoheshin përgjithmonë nga Manchester United.

Një artikull në The Athletic lidh ofertën për blerjen e korporatës të Manchester United të paraqitur nga Sheikh Jassim Al Thani me një punë ndërmjetësimi të kryer nga Nasser Al Khelaifi, president i Paris Saint-Germain.

Ky i fundit do të ishte takuar me familjen Glazer, pronarë të Djajve të Kuq, për të diskutuar marrëveshjen përfundimtare. Megjithatë, ka disa kompani të Premier League që dëshirojnë një hetim nga divizioni i lartë anglez për të kuptuar origjinën e fondeve pas propozimit të sheikut.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit