Botëror çdo dy vite? FIFA zbulon dëshirën e tifozëve (rezultati i sondazhit)

17 Shtator 2021
8:45
Alfred Lleshi

Në muajin korrik, FIFA kreu një sondazh mbi temën e periodicitetit të Kupës së Botës. Sondazhi u krye me një kampion (mostër) prej 15.000 të anketuarish, të cilët shprehën interes për futbollin dhe Botërorin, si pjesë e një auditori më të madh që përfshiu 23.000 njerëz në 23 vende. Bazuar në rezultatet fillestare, shumica e tifozëve do të donin të shihnin një Kupë Bote më të shpeshtë, mundësisht çdo dy vite.

Për më tepër, dallimet domethënëse u theksuan midis të ashtuquajturve tregje tradicionale dhe tregjeve të futbollit në zhvillim, si dhe faktit se të rinjtë në të gjitha rajonet janë më të hapur dhe të interesuar për ndryshime sesa ata të moshuar. Rezultatet e këtij sondazhi online do të përdoren nga ana e FIFA-s si pjesë e një procesi konsultimi, që përfshin mbi 100.000 njerëz në mbi 100 vende.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit