Letra e Agnellit drejtuar punëtorëve: “Më mirë largohemi të gjithë bashkë, nga ky moment…” Çfarë do të bëjë Juventusi tani?

28 Nëntor 2022
23:09
Telesport

Hetimi për fitimet kapitale e bën Juventusin të dridhet. Në kuptimin e drejtpërdrejtë, sepse u shemb i gjithë bordi drejtues, i cili dha dorëheqjen në fund të mbledhjes së fundit. Bordi i Drejtorëve u mblodh pikërisht për të shqyrtuar mosmarrëveshjet e Prokurorisë Publike të Torinos, e cila hapi hetimin për Prisma në lidhje me pasqyrat financiare 2019, 2020 dhe 2021;

Por edhe për të vëzhguar mangësitë dhe kritikat e identifikuara nga Consob për meritat. Kështu, të gjithë anëtarët e bordit të drejtorëve, të kryesuar nga kryetari Andrea Agnelli, kanë vendosur të japin dorëheqjen nga mandati, duke përfshirë dy drejtorët e tjerë me kompetenca, d.m.th. zëvendëskryetarin Pavel Nedved dhe drejtorin menaxhues Maurizio Arrivabene për të cilët Bordi megjithatë, ai kërkoi të mbante postin.

Pozicioni i menaxherit të përgjithshëm i është besuar Maurizio Scanavino, drejtor menaxhues dhe menaxher i përgjithshëm i GEDI Gruppo Editoriale, një tjetër kompani në “galaktikën” Exor, e kryesuar nga ana e tij nga John Elkann.

Andrea Agnelli sapo i ka shkruar një letër të gjithë punonjësve të Juventusit në të cilën pretendon “rezultatet e jashtëzakonshme” duke përfshirë Stadiumin, nëntë kampionate radhazi per ekipin e meshkujve dhe pesë radhazi për femra. Ai flet edhe për finalet e Ligës së Kampionëve në Berlin dhe Cardiff (“keqardhjet tona të mëdha”, i përkufizon ai), dhe më pas vëren:

“Kur luani për Juventusin, punoni për Juventusin; ka një qëllim: të fitosh. Kushdo që ka privilegjin të veshë fanelen bardh e zi e di këtë. Ata që punojnë si ekip e dinë se puna e vështirë mund talentin nëse talenti nuk punon shumë. Juventusi është një nga klubet më të mëdha në botë dhe kushdo që punon apo luan atje e di që rezultati është rezultat i punës së të gjithë ekipit.

Kur skuadra nuk është kompakte, i jep anën kundërshtarëve dhe kjo mund të jetë fatale. Në atë moment duhet të kesh kthjelltësi dhe të kufizosh dëmin: po përballemi me një moment delikat në aspektin shoqëror dhe kompaktësia ka dështuar, më mirë të largohemi të gjithë bashkë, duke i dhënë mundësinë një formacioni të ri për ta përmbysur atë lojë”…

Sot, dita që solli tërmetin brenda klubit të Juventusit, në shtëpinë bardhezi ka pasur edhe nje mbledhje merkatoje dhe teknike. Aty moren pjesë Allegri dhe Cherubini. Megjithatë, nuk u përmend se çfarë do të ndodhte ne mbremje. Merkato e janarit eshte e rrezikuar tashme…

A do të mbetet Arrivabene CEO? – “Megjithatë, Bordi i ka kërkuar Maurizio Arrivabene të mbajë postin e Kryeshefit Ekzekutiv”. Kjo është ajo që lexojmë në njoftimin për shtyp të Juventusit: për të kuptuar se cili do të jetë vendimi i CEO aktual i Juventusit në këtë drejtim.

Mbledhja e re e aksionerëve më 18 janar – Një tjetër shtyrje për mbledhjen e aksionerëve të Juventusit, e nevojshme për miratimin e pasqyrave financiare. Data e re e planifikuar është 18 janar 2023

Juventus, në këtë pikë, do të duhet të përgatisë një draft pasqyrë të re financiare dhe një të re të konsoliduar më 30 qershor 2022, për t’u shqyrtuar dhe miratuar në një mbledhje të re të Bordit të Drejtorëve, për t’u dorëzuar më pas tek aksionerët në mbledhjen e 27 dhjetorit të ardhshëm.

Por Bordi i Drejtorëve që do të diskutojë pasqyrat e reja financiare do të ketë ndryshuar tërësisht, pas dorëheqjes në bllok të këtij aktuali, i cili gjithashtu ka vendosur të inicojë, duke filluar nga raporti financiar gjashtëmujor më 31 dhjetor 2022, por edhe njohuri dhe vlerësime mbi çështjet që lidhen me kontabilitetin dhe informacionin që duhet të jepet në raportet financiare periodike në lidhje me zërin Pagat dhe Bonuset e ndryshueshme për lojtarët, duke pasur parasysh veçanërisht kompensimin e ndryshueshëm në lidhje me arritjen e rezultateve sportive ekipore (si p.sh. , aksesi në garat evropiane) dhe/ose të lidhura me paraqitjet individuale (të tilla si, për shembull, numri i paraqitjeve, golat e shënuar, asistimet, qëndrueshmëria në skuadër, etj.) për shkak të anëtarëve të regjistruar».

Lajme të tjera

Lajmet e fundit