Miratohet bilanci i Interit 2019-2020, 102 milionë euro minus. Presidenti Zhang dhe Marotta premtojnë sukses

27 Nëntor 2020
14:06
Telesport

Duke lënë rezultatet dhe kritikat mënjanë, Interi sot ka aprovuar bilancin financiar të edicionit 2019-2020, duke miratuar pasqyrat financiare.

“Mbledhja e Aksionarëve të F.C. Internazionale Milano S.p.A., e cila u zhvillua përmes videokonferencës në përputhje me dispozitat e parandalimit shëndetësor, miratoi pasqyrat financiare për vitin financiar 2019/2020, të prekur ndjeshëm nga efektet e pandemisë Covid-19”, shkruhet në shënim.

Viti regjistroi një rënie të të ardhurave prej rreth 45 milion euro, me shifrën e konsoliduar që arrin në 372.4 milion euro, me një EBITDA prej 14.5 milion euro dhe një humbje operative prej -102,4 milionë euro.

Repubblica - Zhang chiama Marotta dopo il Verona: il progetto continua

Giuseppe Marotta, CEO i Inter, foli pas mbledhjes: “Në një kontekst të pasigurisë së madhe, Interi ka hyrë në një rrugë të re.

Ne kemi fituar vendin e dytë në kampionat, jemi kthyer të përjetojmë hijeshinë e një finale evropiane pas 10 vitesh pritje. Ne kemi rritur talentë të rinj që përfaqësojnë të ardhmen sportive dhe trashëgimore të klubit.

Janë hedhur baza të forta të cilat, me kalimin e kohës, do të na lejojnë të kthehemi te fitorja. Rritja e vazhdueshme e rezultateve, sezon pas sezoni, mbetet qëllimi ynë”.

Edhe Steven Zhang, presidenti i Interit, pas asamblesë së anëtarëve të klubit gjatë të cilit u miratua buxheti për sezonin e kaluar, dha ​këtë deklaratë:

“Në një skenar të tkurrjes së madhe ekonomike, projekti i rritjes është i konsoliduar të Inter, bazuar në krijimin e një marke globale dhe në një vizion inovativ të biznesit që sheh brezat e rinj si objektivin kryesor.

Angazhimi ynë për të ardhmen ka për qëllim gjithmonë të garantojë qëndrueshmërinë e korporatave dhe rritjen e performancës sportive”.

 

Lajme të tjera

Lajmet e fundit