Presidenti i La Liga e thotë “troç”: UEFA dhe FIFA ndaj City e PSG gjithmonë gabojnë, kurse të tjerat nuk i falin…

25 Qershor 2021
0:45
Telesport

Javier Tebas, presidenti i La Liga, në fjalën e tij në fund të sezonit, foli gjithashtu për Fair Play Financiar dhe vendimet e TAS në Lozanë:

“Një reflektim i thellë duhet të bëhet në kontekstin e TAS. Çdo ditë unë besoj më pak në CAS, dhe unë e besoj atë me të dhëna mbështetëse.

Unë besoj se futbolli botëror dhe evropian duhet të rimendojë shumë se ku ne shkojmë me një trup si CAS, sepse në fund sanksiononet e klubeve nga UEFA ose FIFA, CAS i heq.

Në FIFA dhe UEFA a janë kaq budallenj? Sigurisht që unë jam duke folur për vendime për klube të një niveli të caktuar.

Nëse ka klube të vogla, UEFA nuk është kurrë gabim. Ndaj nje klubi turk ata nuk kishin gabuar, kur duhej të sanksiononin Mallorca nuk kishin gabime, ashtu si me Malaga.

Por kur u duhej të sanksiononin PSG ose Manchester City, ata bënë një gabim.

Unë mendoj se ne duhet të ndryshojmë në lidhje me këtë çështje dhe ne po shohin që sportet e tjera po përjetojnë situata të ngjashme me TAS.

Aspekte të rrezikshme sepse rrezikojnë stabilitetin e industrisë ”.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit