Sa do të paguajë Barcelona për ndryshimin e stadiumit “me qira”?!

22 Qershor 2022
21:55
Telesport

Barcelona njoftoi zyrtarisht dje transferimin në Estadi Olímpic Lluís Companys për sezonin 2023/24. Një lëvizje e nevojshme në kuadrin e Espai Barça, projekti i rizhvillimit që përfshin edhe Camp Nou-n historik. Për të lejuar punën në stadium, Blaugranët do të duhet të lëvizin për një sezon dhe të luajnë në stadiumin Olimpik, përpara se të kthehen në Camp Nou në 2024/25.

Konkretisht, Barcelona do të jetë në gjendje të përdorë stadiumin midis gushtit 2023 dhe majit 2024, dhe struktura do të ketë një kapacitet prej rreth 55,000 vendesh. Transferta do të bëhet për ditët e ndeshjeve të ekipit të parë të meshkujve dhe për përgatitjet që paraprijnë dhe vijojnë ditët e ndryshme. Barcelona gjithashtu do të jetë në gjendje të përdorë stadiumin, herë pas here, edhe për stërvitje dhe ngjarje të tjera sportive.

Por sa do t’i kushtojë klubit transferimi i përkohshëm? E zbulon klubi katalanas, qe vlerëson kostot e lëvizjes në një interval midis 15 dhe 20 milionë euro. “Ne vlerësojmë se transferimi te Montjuic do t’i kushtojë Barçës nga 15 deri në 20 milionë euro”, ka konfirmuar presidenti i katalanasve, Joan Laporta.

Kjo ndodh sepse për të siguruar akses të mirë publik në stadiumin olimpik, bashkia dhe Barcelona kanë punuar në një plan lëvizshmërie që forcon transportin publik dhe lëvizshmërinë e qëndrueshme dhe kanë vlerësuar kostot e mirëmbajtjes dhe sigurisë së jashtëzakonshme për të siguruar ndikimin më të vogël të mundshëm në mjedisin përreth. zonë.

Shpenzimet që lidhen me këto ndërhyrje janë 7.2 milionë euro, të cilat do të merren nga Barça me 64% dhe nga Bashkia me 36%. Kontributi i komunës do të jetë për investime përfundimtare.

Shërbimet e teleferikut do të forcohen dhe do të aktivizohen autobusët nga aksesi kryesor i transportit publik (Plaza Espanya, L9 ose Stacioni Sants) për në Estadio Olímpico. Nëse është e nevojshme, zgjatja e orarit të shërbimit të metrosë do të sigurohet edhe për orarin e ndeshjes. Për të promovuar lëvizshmërinë e qëndrueshme në malësitë e qytetit, do të ngrihen gjithashtu një shteg biçikletash dhe tre stacione të reja biçikletash.

Të gjitha shpenzimet që rrjedhin nga forcimi i transportit publik do të përballohen nga Barcelona, ​​si dhe shërbimet e jashtëzakonshme të mirëmbajtjes dhe sigurisë. Ndriçimi i shtigjeve kryesore të këmbësorëve do të përmirësohet gjatë ndeshjeve dhe do të stabilizohen shtigjet e këmbësorëve ndërmjet transportit publik dhe stadiumit.

Lajme të tjera

Lajmet e fundit